SL7B9433_bewerkt_edited.jpg

Onze wereld is in transformatie. De Purpose economie komt eraan. Goed voor het bedrijf, de mens én goed voor de wereld is het nieuwe credo. Steeds meer overheden, organisaties en bedrijven willen een prominentere rol spelen in de transitie naar meer duurzaamheid, menselijkheid en zingeving. Werknemers willen zich 'ver-werk-elijken' op het werk, staan graag mee aan het roer én willen bijdragen aan iets dat groter is dan henzelf. Iets dat voor hen ‘klopt’ en duurzaam is.
 

Maar hoe begin je hieraan als organisatie? Hoe zorg je voor bevlogen medewerkers? En hoe houdt je hen aan boord? Een stappenplan: 

Geef leiding vanuit een heldere persoonlijke missie

Elke verandering start bovenaan de ladder. Ben je je als (bedrijfs-)leider ten volle bewust van je eigen kracht en missie? Waarom doe je wat je doet? Wat leidt jou? Wat drijft je werkelijk? Welke verandering wil jij zien in de wereld en hoe kan je daar vanuit jouw functie en rol toe bijdragen? Hoe verhoog je de kwaliteit van jouw aanwezigheid, de manier waarop je je als ondernemer en/of leider laat zien, hoe je in de wereld verschijnt?  

Je ten volle bewust zijn van je eigen missie zorgt ervoor dat je zelf stevig staat en dat het voor de mensen rond je helder is waarom je doet wat je doet. Zo word je een inspirerend leider.

Dankzij deze module ontdek je je eigen missie, creëer je ruggengraat en vertrouwen en beschik over een helder innerlijk kompas. 

Format: Tweedaagse incompany leiderschapstraining of vier halve dagen via Zoom. Of via een individueel coaching traject.

Creëer een hecht en verbonden team

Laat vervolgens ook je medewerkers het zelfde bewustwordingstraject lopen via een tweedaagse levensmissie training. Resultaat: op het eind van deze training beschikt elke medewerker over een heldere innerlijke missie én is men zich bewust van de missie, drijfveren en talenten van de andere teamleden. Dit zorgt voor immens veel verbinding, respect, vertrouwen en betrokkenheid tussen de teamleden. Men leert elkaar immers op een heel ander, diepgaande manier kennen. Een mooier cadeau kan je je team niet geven!

Format: Tweedaagse incompany training of vier halve dagen via Zoom. 

De volgende stap bestaat eruit om er voor te zorgen dat de individuele talenten die tot noch toe onderbelicht en onderbenut zijn gebleven, effectiever kunnen worden ingezet in functie van de missie en doelstellingen van het team of de organisatie. Zodat ieder bewuster die rollen en taken kan opnemen waarbij hij/zij de grootste drive voelt en zo automatisch de grootste meerwaarde kan creëren voor de organisatie.​ Dit vraagt mogelijks een hertekening van de huidige organisatiestructuur of het opzetten van een heus cultuurveranderingstraject. Waarbij er een cultuur wordt geïnstalleerd waarbinnen jouw medewerkers ten volle zichzelf kunnen en durven zijn en er een hoge mate van zelfstandigheid en autonomie wordt geïnstalleerd. 

Format: Op maat, in functie van de noden.

En een zin- en energiegevende team- of organisatie purpose

Als de persoonlijke missies van alle teamleden helder zijn (zie stap 2), creëren we van daaruit samen een energie-, zin- en richtinggevende team- en/of organisatie-purpose. Deze verheldert het hogere gemeenschappelijke doel en bijdrage en zorgt ervoor dat alle neuzen in dezelfde richting staan. We gaan aan de slag met vragen als: "Mocht dit team of organisatie niet bestaan, waarom zou men het dan moeten oprichten? Wat voegt het toe? Wat brengt het de wereld bij? Waarin maken wij het verschil? Welk is ons DNA?"
 

Indien er reeds een heldere team- en/of organisatie-purpose is, gaan we na hoe ieder teamlid, nu zijn/haar eigen missie duidelijk is, zich hiertoe verhoudt. 

Format:  Tweedaagse incompany training of vier halve dagen via Zoom. 

GETUIGENISSEN

"Ik werd er vrolijk van, omdat het zo eenvoudig bleek, ineens. Het was simpel, to the point en goed opgebouwd, en verbazend hoeveel er op zo'n korte tijd uit kwam...

Effectief dus." 

Annemie Colruyt  -  

People and organisation developer