SL7B9405-2.jpg

Mijn levensmissie

HOOFDSTUK 1:

Te vroeg geland

Ik werd geboren op 3 februari 1966. Twee maanden vroeger dan voorzien en heel plots en snel. Mijn ouders hadden net de tijd het ‘moederhuis’ te bereiken. Er werd een priester bijgehaald. Ik woog één kilo en zevenhonderd gram, ik zou het allicht niet halen… Maar ik was één en al levenslust en na zes weken couveuze konden mijn ouders me eindelijk in hun armen sluiten. Ik heb ooit horen vertellen dat het niet de moeder maar het kind is dat bepaalt wanneer het geboren wordt. Was ik toen al zo nieuwsgierig naar de Purpose van het leven dat ik niet meer wachten kon? 

Het is pas de voorbije jaren dat de ware impact van deze vroeggeboorte op mijn geloofssysteem via traumawerk duidelijk werd. De overtuiging: ‘je bent nog niet af, je bent nog niet klaar voor deze wereld’ heeft in mijn leven een lange tijd (on)bewust meegedraaid op de achtergrond. 

Peter Plusquin

HOOFDSTUK 2:

Geborgen en thuis in de natuur

Peter Plusquin

Ik groeide op in een vierkanthoeve. Midden in de natuur; tussen de koeien en met de honden van onze boerderij als mijn grootste speelkameraden. Ik klauterde veel in ‘opa’, een oude boom waar ik uren kon in vertoeven. Ik voelde me thuis in de natuur en keek met verbaasde ogen Jambersgewijs naar de Grote Mensenwereld: waar drijft hen, waar maken ze zich zo druk om, waarom doen ze wat ze doen?

Ik herinner me mijn jeugd als geborgen en erg plezierig. De boerderij was één groot speelterrein waar vriendjes maar wat graag kwamen spelen. Tegelijk was er ook dat knagende gevoel dat men ‘mij op de foute planeet had afgezet’, bleef er dat zoeken naar mijn plek tussen de mensen… 

HOOFDSTUK 3:

De wereld in, zonder kompas

Ik was 22 en net afgestudeerd en ik wist één ding: ik wou meer van de wereld zien. Ik vertrok voor zes maand via een stage programma naar India en vond vooral mezelf. Terug thuis werd ik opnieuw geconfronteerd met de grote Purpose vragen. Wat is mijn plek in de wereld? Welke jobs passen bij mij? Wat aanvangen met mijn leven? De eerste helft van mijn professionele carrière was dan ook behoorlijk grillig: onthaalbediende, call agent bij een touroperator, coördinator bij een vzw, medisch afgevaardigde, zelfstandig sales agent, operational manager bij een kmo,… Een parcours op de dool, zonder kompas.

Mijn purpose

HOOFDSTUK 4:

Dichter bij mijn Purpose; trainer en coach

coach en trainer Peter Plusquin

In 2005 kwam ik helemaal vast te zitten: ik had het gevoel dat er meer in me zat, dat ik niet genoeg van mezelf kwijt kon in de jobs die ik tot dan toe deed. Via een opleiding tot NLP-master kwam ik in contact met mijn persoonlijk missie, die ik toen zo formuleerde: “Kennis overdragen aan anderen, zodat zij en ikzelf kunnen groeien". In lijn daarmee richtte ik in 2006 mijn eigen opleidings- en coachingsinstituut ‘Shortcuts’ op, gespecialiseerd in snellezen en efficiënter werken. Ik verdiepte mij in ‘accelerated learning’ om zo mensen te helpen om op de meest adequate manier het beste uit hun brein te halen. Ik volgde diverse coaching opleidingen (o.a.’Inspirerend Coachen’ bij Jef Clement, Coachen via het enneagram bij Sandra Declerq, Transformational Life Coaching bij Eric Schneider, coachen op missie en identiteit bij de Coaching Square, Power of Presence bij Robert Dillts); en coachte en trainde honderden professionals naar verhoogde zelfkennis en performantie en dit bij de grootste bedrijven en instellingen van het land.

HOOFDSTUK 5:

Ik bied ruimte en bevrijd wijsheid

1

Enkele jaren geleden raakte mijn doe-energie op. Ik leerde willens nillens vertragen en me steeds meer te verbinden met mijn 'zijn'. En opnieuw haalden de grote Purpose vragen mij in. Wat wil er zich via mij manifesteren? Waar stroomt mijn energie als vanzelf naar toe? Waar wil ik de komende jaren mee bezig zijn? Wat is de volgende stap? Ik verdiepte me verder in zingeving en Purpose. En vond (via de Soul Mission / Life Vision training van Alan Seale) de woorden om mijn Purpose te benoemen: “ik bied ruimte en bevrijd wijsheid”. Deze woorden resoneren met elke cel in mijn lijf en geven me vernieuwde richting en drive

Als Purpose coach help ik jou graag om dichter bij jouw eigen wijsheid te komen, jouw speelruimte te vergroten en om de kracht en moed te vinden er helemaal naar te leven. 

Zo kunnen we samen bouwen aan een wereld waarin élke mens diep verbonden is met zichzelf, de anderen en het grotere geheel. Enkel zo kunnen we maximaal bijdragen aan een zinvollere, menselijkere en duurzamere planeet

  

Heerlijckyt_training_PeterPlusquin

Ik vond mijn purpose en gun jou zo hard hetzelfde! 

Voel je het kriebelen?

Weet je dat het vinden van jouw Purpose je leven zal veranderen op een manier die je nu nog niet voor mogelijk acht? Laat van je horen! 

Ik ben benieuwd welke diamanten er zullen bovenkomen ...