SL7B9433_bewerkt_edited_edited.jpg

Geen zorg zonder zin! Bezielend leiderschap in snel veranderende tijden 

 • Hoe maak je van een uitputtende klus een zinvolle uitdaging?

 • Hoe ga je van ‘continue brandjes’ blussen naar bezielend leiderschap? 

 • Hoe creëer je in jezelf innerlijke rust en standvastigheid?

 • Hoe word je die stevige rots in de branding?

Het antwoord op deze vragen ligt in bezielend leiderschap, in leiderschap vanuit je diepste kern. In tijden van verandering wordt van leidinggevenden verwacht dat zij een anker, richt- en lichtpunt zijn. Dat ze een visie hebben en hun team kunnen motiveren die ‘extra mile’ te doen, elke dag opnieuw.

 

In een traject van 1 volledige en 3 halve dagen,  gaan we hier samen naar op zoek:
Wat is jouw missie als leidinggevende in de zorg? Waar loop jij warm van als je voor je team staat? Wat is jouw “why” als leidinggevende?

 

Ben jij een leidinggevende in de zorgsector die de vreugde in zijn/haar job een geweldige boost wil geven en zijn/haar team naar een hoger level wil tillen? Dan is dit traject iets voor jou!

 

We staan onder meer stil bij..

 

 • Waaruit bestaat je unieke missie en bijdrage, het verschil dat jij wil maken in de wereld?  En hoe vertaal je dat in je rol als leidinggevende? Waar heb je aan toe te geven? Wat in jou staat te popelen om meer op de voorgrond te treden (en omgekeerd, wat doet je batterijen leeglopen en wil je dus vanaf)?

 • Je waarden en overtuigingen over leiderschap: wat deed je kiezen voor een leidinggevende functie in de zorg? Wat geloof je hier ten diepste over?

 • Welke rollen neem je op als leidinggevende? Ben je liever de coach? Of ligt managen je beter? Misschien spreekt de rol van leider je het meest aan? En wat betekent dit dan precies? Hoe kan je in je  kracht staan als leidinggevende? We gaan op zoek naar wat dat voor elk van  ons betekent: als ik in mijn kracht sta, dan ...

 • Van doen naar zijn in leidinggeven: mensen onthouden later niet zozeer wat je al dan niet deed, maar voornamelijk het gevoel dat je hen gaf. Hoe kan je hier bewuster op inzetten.

 

Je bent welkom als deelnemer als

 • je als leidinggevende in de zorgsector een team van zorgenden aanstuurt

 • je sterker in je schoenen wil staan 

 • je meer impact wil genereren 

 • je je team meer schwung en bevlogenheid wil geven.

 

Agenda

Dag 1: Jouw “why” als leidinggevende
Dag 2: De waarden die jou drijven bij het nemen van beslissingen
Dag 3: Wie ben je dan: het effect van de wijze waarop je je leiderschapsrollen opneemt.
Dag 4: Terugkoppeling en verdieping

 

De sessies worden online gegeven; je krijgt na inschrijving een Zoom-uitnodiging toegestuurd.

 

Deze opleiding vindt plaats op volgende dinsdagen:
18 mei van 9u30 tot 12u en van 13u30 tot 16u
25 mei, 15 juni en 29 juni telkens van 13u30 tot 16u

 

Prijs Normale prijs € 797
Lanceringsprijs: 497,- euro exclusief btw voor de vier blokken
Inclusief: 
- boek & online toolkit “In 10 stappen een heldere levensmissie, leef in lijn met je zijn en maak het verschil.” door Peter Plusquin en Sander Van Eekelen - wordt na inschrijving opgestuurd

- tussentijdse opdrachten

-  tussentijds 'quick fix' telefonisch coachingsgesprek van ½ uur met Véronique of Peter (wanneer de nood hoog is)

- één individueel coachinggesprek van anderhalf uur (live bij Véronique of Peter) of via zoom 

Iets voor jou? Schrijf dan nu in voor 'Geen zorg zonder zin. Bezielend leiderschap in snel veranderende tijden'.

Begeleiders:   

Véronique Dirix.JPG

Véronique Dirix werkt al twintig jaar in een psychiatrisch zorgcentrum, waarvan 10 jaar binnen HR. Werken rond waarden en overtuigingen zijn haar grote passie. Waarden bepalen wie je bent (of wil zijn). Overtuigingen kunnen je hierbij ondersteunen, maar evengoed belemmeren. Jouw waarden gaan over jou; ze zijn je handleiding, je GPS voor een leven vol zin.

foto%20peter%20plusquin%20website_edited

Peter Plusquin is Purpose coach en trainer. Via coaching biedt hij ruimte zodat mensen dichter bij hun eigen wijsheid komen en daagt hij hen uit hun innerlijk leiderschap op te nemen. Zodat ze in hun eigen unieke verhaal durven stappen, leiding nemen en anderen inspireren om van de wereld een meer zinvolle, menselijke en duurzame plek te maken.

3 bonussen de online training 'Geen zorg zonder zin, bezielend leiderschap in snel veranderende tijden':  

1. Boek met gratis online toolkit  

Als deelnemer krijg je het boek 'In 10 stappen
een heldere levensmissie, leef in lijn met je zijn en maak het verschil'
toegestuurd. 

Bij het boek hoort ook een online toolkit. Deze bevat een groot aantal oefeningen en een aantal geleide visualisaties. Ook vind je hierin een 10-stappenwerk-boek met alle opdrachten.

Een%20heldere%20levensmissie%20in%2010%2
SL7B9366.jpg

2. Coaching als er eigenlijk geen tijd voor is... 

 

Er zijn zo van die momenten dat je je als leidinggevende in de zorg als een kip zonder kop voelt. Het dagelijkse werk slokt je helemaal op, er is constant wel iets dat je aandacht vraagt. Je hebt geen tijd om stil te staan of na te denken over hoe best reageert op bepaalde sluimerende  uitdagingen.

 

Misschien is er een conflict met een collega, waarbij je je afvraagt hoe best te reageren. Of staat er plots dat gesprek met je leidinggevende voor de deur, waarop je je nog niet mentaal hebt kunnen voorbereiden.

 

Daarom zit bij het volgen van dit traject ook een 'quick fix' telefonische coaching 'voor als het brandt'. In dit maximaal half uur durende gesprek gaan we aan de slag met drie vragen

 1. Welke kans biedt de uitdaging waar je voor staat? Wat ben je aan het leren? Waartoe wordt je uitgenodigd? 

 2. Wie heb dan te zijn? Welke rol heb je op te nemen?

 3. Wat is bijgevolg je volgende stap?

3. Een uitgebreid individueel gesprek

In het traject 'Geen zorg zonder zin' nemen we je mee op een innerlijke reis naar wat voor jou écht van belang is én omgekeerd hoe je zelf van meer belang (lees: van betekenis) kan zijn in de buitenwereld, in overeenstemming met wie je diep van binnen bent. 

Dat kan zomaar van alles bij je losmaken. Dingen die je maar niet helder krijgt, of waarvan je voelt dat ze meer aandacht vragen. Die je in verwarring brengen, of net zoveel passie in je oproepen dat je er geen blijf mee weet. 

 

Daarom bieden we je in de loop van dit traject een individueel coaching gesprek van anderhalf uur aan. Dat kan live in de coachingpraktijk bij Véronique (Lanaken) of bij Peter (Bierbeek/Leuven). Of gewoon via zoom.

SL7B9453.jpg

Don't hide your magic
Live your purpose

Make the difference