SL7B9433_bewerkt.jpg

Op zoek naar een heldere levensmissie, een innerlijke kompas dat rust, richting en helderheid verschaft? 

Onze wereld is in transformatie. De Purpose- of betekeniseconomie komt eraan. Goed voor het bedrijf, de mens én de wereld is het nieuwe credo. Het is van belang dat iedereen vanuit zijn/haar grootste kracht en potentie mee aan het roer staat. Als leider, coach, hr-professional, (loopbaan-)begeleider en ondernemer hebben we hier een prominente rol in te spelen. Vooreerst door onze eigen unieke bijdrage helder te krijgen, vervolgens door anderen hierin te bevragen en te inspireren.

Wie ben ik essentie? Stemt wat ik doe nog overeen met wie ik intussen diep van binnen (geworden) ben? Hoe kan ik zelf zo optimaal mogelijk bijdragen aan mijn eigen ontwikkeling, die van mijn omgeving en de wereld waarin we leven? Wat is de rode draad doorheen mijn hele ontwikkeling? Waar heb ik voor te staan en te gaan in deze snel veranderende wereld? Wat is écht zingevend en betekenisvol voor mij?

Het zijn vragen waarop een ‘quick fix’ meestal niet van toepassing is. Door de drukte van alledag, de vele zaken die (lijken te) moeten en de nooit aflatende stroom van prikkels en informatie, is het voor velen lastig om hun eigen stem te horen. Veel mensen zijn moe, voelen zich diep van binnen niet meer in lijn met het werk dat ze doen, ervaren een soort zinloosheid. En vinden het moeilijk om innerlijke helderheid en richting te verkrijgen.

Misschien houden (sommige van) onderstaande bekommernissen je bewust of onbewust bezig:  
 

• Je hebt het gevoel dat het tijd is een volgende stap te zetten, alleen krijg je deze maar niet helder. Alsof je op de tast leeft. 

• Er weerklinkt al een tijdje een stemmetje in je hoofd dat je vertelt dat er iets is dat je mist in het leven.

• Er is ergens een diep verlangen iets anders te willen doen met je leven, iets dat je meer vervult, maar wat?

• Je maakt je zorgen over de toestand van de wereld, je wil graag bijdragen aan meer duurzaamheid, zinvolheid, menselijkheid.

• Je hebt het gevoel te leven met de handrem op, terwijl er diep in jou tegelijk zoveel passie en potentieel borrelt

Kortom, je wil meer van betekenis zijn. Voor jezelf, voor je naaste omgeving en voor de rest van de wereld. 

Stel dat je in één zin zou kunnen zeggen waar jij voor staat? Een zin die je vertelt wat je grootste bijdrage is, je cadeau aan de wereld. Een zin die ervoor zorgt dat je bewuste keuzes maakt, élke dag opnieuw. Een zin die je intern kompas scherp stelt, die je pad verheldert, die jezelf en de mensen om je heen doet opliften. Een zin die je zelfsturing verhoogt, je richting en betekenis geeft. 

Dat is waar we naar op zoek gaan. Naar die parels van wijsheid in jou die je precies vertellen wat je grootste potentieel is, zodat je zelfverzekerder je plek inneemt en doet waar je voor gekomen bent, gewoon omdat niemand anders dat voor jou kan doen.

“There is a vitality, a life force, an energy, a quickening, that is translated through you into action, and because there is only one of you in all time, this expression is unique.”- Martha Graham

 

Het leven van je levensmissie betekent dat je toegewijd bent aan iets dat groter is dan jezelf. Dat je een existentiële verbinding hebt met het grotere geheel waaraan je een bijdrage te leveren hebt. Het kennen van jouw levensmissie werkt als de poolster: een duidelijk kompas dat je op koers houdt.

Via visualisaties, verhalen, meditatieve en interactieve oefeningen brengen Peter en Sander je dichter bij jouw essentie. Met elkaar creëren we de bedding waarin jij jouw levensmissie kunt ontdekken en formuleren: een korte energie-gevende zin als inspiratiebron en motor van je zijn. Het nodigt je uit om je persoonlijk leiderschap met nog meer bezieling te leven en ook anderen te inspireren hetzelfde te doen.

 

Gaandeweg krijg je antwoorden op de volgende vragen: 

• Wat is mijn levensmissie?

• Hoe formuleer ik een heldere, richting en energie gevende ‘Levensmissie Statement’?

• Hoe creëer ik bijgevolg een duidelijke levensvisie?

• Hoe coach/begeleid ik op niveau van zingeving, levensmissie en identiteit?

• Welke technieken bestaan er om anderen op een effectieve manier naar die diepere lagen van innerlijke wijsheid te brengen?

• En hoe creëer ik een heldere team- of organisatiepurpose?

Je kan kiezen uit een online pilot programma en live seminar. Beide programma’s zijn heel praktisch en prikkelend van aard met relatief weinig theorie, maar vooral veel zelf doen en ervaren. ​Je krijgt meer inzicht over het thema en in jezelf. En je gaat zelf aan de slag met enkele direct inzetbare coachingmethodieken.​

Schrijf je dan nu in voor de ‘Levensmissie Intensive’ (online) of het live-seminar ‘Een heldere levensmissie in 3 dagen’.

Een helder levensmissie in drie dagen

 • live seminar in Heerlijckyt van Elsmeren

 • 3 opeenvolgende dagen

 • 1 individueel opvolgcoachgesprek met Peter of Sander binnen de 3 maanden nadien om je verder 'on track' te houden. Dit voor de eerste zes inschrijvers.

 • Data: woensdag 30 juni t/m vrijdag 2 juli 2021
  We starten op woensdag 30/6 om 9u30 en ronden af op 2 juli tegen 17u. Op woensdag-en donderdagavond werken we tot maximaal 21u

 • De prachtige locatie De Heerlijckyt van Elsmeren
  Weg op Halen 2B 3450 Geetbets (bij Diest)
  www.heerlijckyt.org

  Aan het eind van een (voor velen) druk en bewogen 1e half jaar, aan het begin van de zomervakantie. Gun jezelf 3 dagen alleen voor jou. Reflecteren, bezinnen, helderheid creëren. Maar ook genieten van de prachtige plek, het lekkere eten, inspirerend gezelschap. Met frisse energie, vertrouwen en een krachtige blik vooruit de zomer en het 2e half jaar ingaan

 • Garantie: je levensmissie in 6 woorden of minder

  Ruimte voor individuele coachgesprekken met Peter of Sander en reflectie met andere deelnemers tussendoor. Een krachtige, praktische doorvertaling van je levensmissie in jouw levenvisie. 
   

 • Aantal deelnemers: 6 - 24

 • Beoogde prijs € 997,- exclusief btw. 
  Vroegboekprijs (tot 10 juni) € 797,- exclusief btw
  Extra Corona-korting van € 400 = € 397,- exclusief btw (enkel geldig bij inschrijving voor 31 mei).
  Opgelet: dit is exclusief de maaltijden en het verblijf (omwille van corona krijg je éénpersoonskamer voor de prijs van een tweepersoonskamer). Hiervoor ontvang je van de Heerlijckyt een aparte factuur: 
  - 2 nachten in éénpersoonskamer in vol pension: € 271.20,-/ € exclusief of 294.85,- inclusief btw
  - Enkel de lunches en de diners (voor thuisslapers): € 123 / €137, 75

 • Corona-maatregelen
  - We hebben de Houtschuur gereserveerd, die met 160m² plaatst kan bieden aan 100 personen. Door het aantal deelnemers beperkt te houden garanderen we voldoende afstand. De ruimte wordt via de open ramen ook geventileerd. 
  - Mocht blijken dat dit seminar omwille van Corona dient te worden geannuleerd, krijg je je inschrijvingsgeld volledig terug.

Levensmissie Intensive

 • Online programma

 • 4 workshops van 2,5 uur via Zoom

 • 1 individueel coachgesprek met Peter of Sander tussen bijeen-komst 3 en 4 om je levensmissie helemaal helder te krijgen
   

 • Data: maandagen 27 september, 4 en 11 oktober en 22 november (telkens van 14 tot 16u30)
  Het coachgesprek vindt plaats in de weken tussen 11 oktober en 22 november
  Data nog onder voorbehoud. Lichte wijzigingen nog mogelijk

 • We ontmoeten elkaar via Zoom. We creëren een levendige, verbonden, betrokken, ervaringsgerichte, interactieve leer- en ontdekkingsruimte door een verscheidenheid aan leermodali-teiten, kleine groeps- en partneroefeningen, breakout-dialogen, beweging en schermpauzes met elkaar te integreren. Op die manier halen we het meeste uit onze tijd samen. Laat je verrassen wat er in een virtueel klaslokaal kan gebeuren wanneer een bewuste, intentionele leer-ruimte wordt gecreëerd en wanneer de training is ontworpen om dingen in beweging te houden.
   

 • Aantal deelnemers: 6 – 16

 • Prijs: to be announced   

'Door de workshop ben ik anders gaan kijken naar wat me energie geeft en wat er klopt! Een paar dagen later gaf een cursist van mij feedback over mijn werk en dat was recht in de roos: bijna dezelfde zin als mijn purpose! Dus het klopt en anderen pikken het op! De workshop was kort en bondig, leuke en gevarieerde groep, informeel én dan toch ook leerrijk!
Het was prima voor de tijd en opzet.'


Silvia Prins
Teamcoach en mediator

Getuigenis over een korte workshop

 


 

Wat anderen zeggen:  

 

'Zeggen dat de Purpose workshop inspirerend was, is een understatement. Authentiek, helder, doorleefd, goed structurerend, in contact met de groep, open minded, enthousiasmerend. In zeer korte tijd werd een sluier weggehaald waardoor mijn ziel stralend naar voor kon treden. Heerlijke ervaring.’


Hilde Claes - Psychotherapeut bij de Praktijk voor Psychotherapie en Coaching (Leuven)

‘Je bracht het heel authentiek en doorleefd! Jouw enthousiasme werkt aanstekelijk. De krachtige oefeningen hielpen om dat wat al aanwezig is, in ieder van ons, te laten opborrelen en er taal aan te geven. Dank je wel daarvoor Peter’
 

Cindy Coenen - Quality Engineer Trainer

‘De Purpose workshop is een weldoend bad, waarin je tegelijkertijd inzichten krijgt én de essentie ervaart: welk engagement wil ik zo puur mogelijk in de wereld zetten? Peter brengt dit zonder belerend te worden. Met lef en zonder pretentie. Inspirerend.’
 

Ludo Keunen - team- & procesbegeleider bij People Intent

Over de trainers:  

Sander van Eekelen is sociaal psycholoog, transformationeel leiderschapscoach, eigenaar van Academy of Life en mede-oprichter van ShiftsHappen. Eerder schreef Sander het boek ‘In 10 stappen Intuïtief Coachen’. In zijn coachtrajecten helpt hij mensen om hun levensmissie te ontdekken en zich bewuster van zichzelf te worden en doorbraken te realiseren op gebieden waar ze zichzelf terug houden. 

Sander zelf aan het woord: 

Door een intensief coachtraject te volgen, kwam ik meer en meer in contact met mijn eigen innerlijke bron. Zo ontwikkelde ik gaandeweg mijn intuïtieve vermogens en zocht ik de antwoorden niet langer buiten mezelf. Mijn levensmissie is 'ik nodig mensen uit tot heelheid'. Dit houdt voor mij in dat ik mensen uitnodig hun gehele zelf te omarmen, zowel de kwaliteiten en talenten als de schaduwkanten. Om van daaruit het leven vollediger te leven, vanuit rust en zelfvertrouwen.

Foto Sander van Eekelen 10 MB.jpg
foto peter plusquin website.jpg

Peter Plusquin is Purpose coach en trainer. Via coaching biedt hij ruimte zodat mensen dichter bij hun eigen wijsheid komen en daagt hij hen uit hun innerlijk leiderschap op te nemen. Zodat ze in hun eigen unieke verhaal durven stappen, leiding nemen en anderen inspireren om van de wereld een meer zinvolle, menselijke en duurzame plek te maken. Als trainer ondersteunt hij het ‘purpose driven’ maken van teams/organisaties. 

Peter zelf aan het woord: 

Ik word al heel mijn leven getriggerd door De Grote Vragen. Waarom zijn we? Is er een groter doel? Wat heb ik hier op aarde werkelijk te doen? Hoe kan ik optimaal bijdragen aan mijn eigen ontwikkeling en aan die van onze planeet? De laatste jaren kwamen steeds meer antwoorden naar me toe. Ik leerde vertragen, maakte tijd voor stilte. Leerde te luisteren naar mijn eigen stem. Niet die van mijn hoofd, maar die van mijn hart. En zo kwamen de woorden voor mijn levensmissie: ‘Ik bied ruimte en bevrijd wijsheid.’
 

Bonus bij beide programma's:  

Als deelnemer ontvang je, ongeacht het programma dat je volgt, het boek 'In 10 stappen een heldere levensmissie'

Bij het boek hoort ook een online toolkit.
Deze bevat een groot aantal oefeningen
en een aantal geleide visualisaties.
Ook vind je hierin een 10-stappenwerkboek
met alle opdrachten. Bekijk hiernaast de
boek recensie van Isabelle Bombeke,
psychologe, hr-coach en loopbaanbegeleider.

Een%20heldere%20levensmissie%20in%2010%2

3 bonussen bij het live-seminar 'Een heldere levensmissie in drie dagen':  

SL7B9483.jpg

1. Een individueel opvolgcoachgesprek met Peter of Sander binnen de 3 maanden nadien om je verder 'on track' te houden. Dit voor de eerste zes inschrijvers


We werken met wat er op dat moment aan de orde is. Eens je je levensmissie kent, heb je geen keus meer. Je wordt van binnenuit aangezet om actie te ondernemen. Maar wat als die volgende stap nog niet duidelijk is? In dat geval creëer je in deze sessie, op basis van je levensmissie, een krachtige levensvisie. Je kan je levensvisie zien als een overkoepelend kader, dat min of meer de grenzen afbakent waarbinnen je je levensmissie wilt leven. We kunnen ook werken rond het het versterken van je persoonlijk leiderschap. Immers, je plek innemen en zeggen 'dit is waar ik voor sta, dit is wat ik de wereld te bieden heb', is voor velen een behoorlijk  kwetsbare stap. In dit gesprek tank je vertrouwen om de nodige stappen te zetten. 

2. Een adembenemende plek, lekker eten, uitstekende bedden, goed gezelschap, drie dagen me-time, vakantie voor jezelf... 

 

Zodra je de oprijlaan tussen de bomen opwandelt, verstilt de tijd en valt de drukte weg. In het 23 ha grote park kom je tot rust, voel je het grotere geheel, kom je tot jezelf en ont-moet je vandaaruit de anderen. 
 

Je vertoeft er tussen vijvers, weilanden, eeuwenoude bomen... In het kasteel ontdek je vele hoeken en plekken om te chillen, alleen of in het gezelschap van anderen. Het lekkere eten, de vriendelijkheid waarmee er voor je gezorgd wordt dragen allemaal bij tot een absoluut gevoel van thuiskomen. 

3. Geen zorgen om corona... 

 

Eindelijk geen gedoe meer. We voorzien een ruim lokaal voor 100 personen waar we maximaal met 26 mensen in zullen vertoeven. Veilig in een cirkel op anderhalve meter van elkaar. Voldoende geventileerd. Je krijgt een éénpersoonskamer voor de prijs van een tweepersoons. Het eten wordt desnoods buiten opgediend, of kan je in kamer nuttigen mocht tegen die tijd samen lunchen verboden zijn. Bij goed weer werken we deels buiten. Kortom, we maken er een heerlijke, corona-veilige en onvergetelijke driedaagse van. Mocht dit seminar omwille van verstrengde maatregelen toch niet kunnen plaats vinden, krijg je het inschrijvingsgeld terug (of schuif je je inschrijving mee op naar een latere datum).

Waarom we dit doen... 
 

1. Omdat de wereld dan beter werkt.
Hoe meer mensen hun levensmissie volledig tot uitdrukking brengen, hoe beter de wereld werkt. Hoe bewuster je bent van je eigen unieke  bijdrage, hoe groter je impact zal zijn. Als jij als leider, coach, begeleider of ondernemer op een bewustere manier in de wereld aanwezig zal zijn, verandert de wereld.

 

2. Omdat we niet anders kunnen. Sinds onze levensmissie helder is, hebben wij (Peter en Sander) gewoon te volgen. We kunnen dit niet niet in de wereld zetten. Het voelt alsof het werk dat we doen groter is dan onszelf. Alsof het ons aanstuurt, gids, begeleidt, influistert wat nu aan de orde is.  

Wat anderen zeggen:  

 

'Ik werd er vrolijk van omdat het zo eenvoudig bleek, ineens. Het was to-the-point en goed opgebouwd, en verbazend hoeveel er in zo'n korte tijd uitkwam..


Annemie Colruyt
Host & co-creator @ LivingLei en De Heerlijckyt

‘Het belang van de grote waarom vraag werd weer duidelijk. Waarom doe ik wat ik doe? WAT ik doe en IK? Zo belangrijk om energievol te blijven werken en leven. Peter bracht het heel persoonlijk, oprecht en puur. Eerder een vrouwelijk thema dat zo anders wordt als een man dit begeleidt. Knap!'  

Geertje Bleukx, begeleider van relationele veranderingsprocessen  

‘Beste Peter, je sprak vanuit je centrum, vanuit 'het stille midden' misschien wel. En je nam je tijd, waardoor een en ander juist snel (en diep) gaat. Overtuigend  zonder te willen overtuigen. Open, kwetsbaar, authentiek. thx.

Marc Mattheessens
Personal and organizational growth facilitator at Puur Ontwikkelen

Don't hide your magic
Live your purpose

Make the difference