De purpose of levensmissie van Joe Biden

Gisteravond gaf president-elect Joe Biden een zeer inspirerende overwinningsspeech. Hij roept op tot eenheid en verzoening en roemt de Verenigde Staten van Amerika als het land van alle mogelijkheden. Op het einde van de speech beschrijft hij (in minuut 15.54 op treffende wijze wat hem al zijn hele leven drijft: "Als ik als kind het huis van mijn grootvader verliet om naar huis te gaan, riep hij me toe: "Joey, keep the faith.", en mijn grootmoeder, toen ze nog leefde, voegde er aan toe: "No Joey, spread it!". "Spread the faith" is waar hij iedereen finaal toe oproept. Het is opvallend dat hij daarmee zijn speech beëindigt. Alsof voor hem daarmee alles gezegd is. Hij besliste pas in 2018 om - gezien zijn leeftijd - zich kandidaat te stellen voor het presidentschap. Omdat hij voelde en wist dat hij opnieuw vertrouwen en hoop zou kunnen geven aan de V.S. en de rest van de wereld. Hij kon niet anders dan trouw te blijven aan zijn levensmissie. "I spread the faith". Vier woorden die voor hem het verschil maken. Vier woorden die voor hem een baken zijn. Vier woorden die hem vertellen wat hij wel en niet te doen heeft. Vier woorden die hij als toetssteen gebruikt voor al zijn acties. En waar hij vandaag honderden miljoenen mensen in heel de wereld mee inspireert.


En dan vraag ik mij af: "Wat zijn jouw woorden"? Wat is jouw baken? Welke woorden drukken zijn jouw levens-leidraad uit? Op welke unieke manier dien jij de wereld om je heen en daardoor ook jezelf.


Noteer ze onderaan deze blog. Wie weet neem ik ze op in het boek dat ik aan het schrijven ben over het formuleren van een 'Personal Purpose Statement ' (persoonlijke levensmissie verklaring). Jouw Purpose statement definieert wie je bent. Het reflecteert jouw hoogste waarden en passies. Jouw Purpose vertelt jou hoe jouw verhaal verder gaat.


Mocht je dit nog niet zo helder kunnen formuleren, dan help ik jou graag. Samen gaan we op zoek naar maximum zes woorden die jou vertellen waar je voor te gaan en te staan hebt.


Stel je voor dat jouw Purpose helder en duidelijk is. Dat je innerlijk tot rust komt en uiterlijk met volle energie en passie in het leven staat. Dat je door de kracht en helderheid van je aanwezigheid de juiste beslissingen kan nemen in lijn met wie je in wezen bent. Dat je leiding neemt en anderen inspireert om van de wereld een zinvollere, menselijkere en duurzamere plek te maken.77 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven