Ja, meer van mezelf, dat is het...


"Ja, meer van mezelf, dat is het. Ik wil meer van mezelf kwijt in het werk dat ik doe. Ik doe al jaren hetzelfde werk, been there, done that. Ik loop er leeg, maar om de rekeningen te kunnen blijven betalen, blijf ik maar voortdoen. Meer van mezelf dus, wat is dat dan? En hoe kan ik daar mijn boterham mee verdienen? En dus blijf ik maar doen wat ik altijd gedaan heb. Ik draai al jaren rondjes in mijn hoofd, krijg de volgende stap maar niet helder".


Aan het woord is een cliënt die vorige week op intake kwam.


Ze beschreef zo treffend waar velen die bij mij in de praktijk komen mee worstelen. Ze willen van meer betekenis zijn, met zinvolle dingen bezig zijn, meer van zichzelf in de wereld zetten en bijdragen aan het grotere geheel. Zodat ze moeitelozer en met meer plezier en vervulling in het leven kunnen staan.


Ze geraken er op zichzelf niet uit. Blijven maar piekeren, doven verder uit, komen niet in flow. Leven niet het leven waar ze toe geroepen zijn.


Ik zeg niet dat ik een magisch stokje heb. Maar toch is dat wat er meestal gebeurt. Na maximum een half uur doe ik hen stoppen met praten. Breng ik hen helemaal tot rust. Begeleid ik hen via mijn stem naar binnen. Weg van de drukte in hun hoofd. Naar parels van wijsheid die diep in hen verborgen liggen.Zo komen ze in contact met hun essentie, met 'meer van hen zelf' en wat er werkelijk door hen geleefd wil worden. En krijgen ze antwoorden waar ze niet meer om heen kunnen.


Heldere antwoorden over wie ze zijn en wat ze te doen hebben. En die hen richting, ruggengraat en vertrouwen geven om effectief in beweging te komen.


Het leven fluistert, verheldert je pad en nodigt je ten volle uit.

Wat als je even stil zou staan en luisteren?


Ik help je graag op weg naar 'meer van jezelf' en nodig je uit voor een verkennend gesprek.


Hartelijke groet,


Peter

P.S. Sinds dit jaar ben ik ook erkend als loopbaanbegeleider, wat betekent dat zelfstandigen en werknemers die in Vlaanderen of Brussel wonen elke zes jaar kunnen genieten van zeven uur begeleiding voor slechts € 80. Contacteer me als je wil weten of je hiervoor in aanmerking komt.7 weergaven0 opmerkingen