Wat is de Purpose van jou en je bedrijf?  

PURPOSE COACHING VAN TEAMS, BEDRIJVEN EN ORGANISATIES

Stel je voor dat jouw team, bedrijf of organisatie een heldere Purpose heeft. Met bevlogen medewerkers die de beste vorm van zichzelf tonen aan elkaar, aan jouw klanten en leveranciers. Dat je met jouw onderneming een inspirator bent voor anderen. Mensen die hun Purpose kennen staan anders in het leven, komen met plezier naar het werk en zijn minder vaak ziek. Ze zijn scherper, energieker, productiever, creatiever, en meer betrokken. Elkaars Purpose kennen binnen een team of organisatie zorgt voor verhoogde verbinding, betrokkenheid en samenwerking. Ieder zal bewuster die taken doen waarbij hij/zij de grootste meerwaarde kan creëren voor de organisatie.

Bezieling op het werk ontstaat als je als medewerker (1) kan bijdragen aan een hoger doel en kan handelen in lijn met jouw persoonlijke waarden (Purpose), (2) jouw talenten kan ontwikkelen (Mastery) en (3) een hoge mate van zelfstandigheid (Autonomy) ervaart in het uitvoeren van jouw taken. Onze Purpose workshops en trainingen dragen hiertoe bij.

“If you hire people just because they can do a job, they’ll work for your money. But if you hire people who believe what you believe, they’ll work for you with blood and sweat and tears.” Simon Sinek

Purpose is ook één van de drie essentiële peilers die noodzakelijk zijn om een teal-organisatie te creëren. Zie afbeelding  (bron: Linde Vloeberghs)

Teal Purpose en zelfsturing

Concreet biedt Purpose Coaching:

  • Een training van enkele uren tot een meerdaags traject die medewerkers een héél stuk dichter bij hun Purpose brengt.

  • Begeleiding rond het uitwerken van een helder omschreven Purpose van jouw team, bedrijf of organisatie en de vertaling ervan naar concrete doelstellingen op individueel, team en organisatieniveau.

Mag het iets meer zijn?

 

Onze wereld is in transformatie. De Purpose economie komt eraan. Goed voor het bedrijf, de mens én goed voor de wereld is het nieuwe credo. Overheden, onderwijs, organisaties en bedrijven hebben een prominente rol te spelen in de transitie naar meer duurzaamheid, menselijkheid en zingeving. Mensen willen zich verwerkelijken op het werk, staan graag mee aan het roer én willen bijdragen aan iets dat groters is dan henzelf. Iets dat voor hen ‘klopt’ en duurzaam is. In onze trajecten begeleiden we de team- en/of organisatieleden naar een heldere formulering van hun persoonlijke levensmissie. Om van daaruit samen een zin-, energie- en richtinggevende team- en/of organisatiepurpose te creëren. Zodat medewerkers, klanten en leveranciers trots en blij zijn deel uit te kunnen maken van een wervend en duurzaam verhaal.

Better me => Better team => Better Organisation => Better World

 

 

Er zijn zeer mooie voorbeelden van organisaties die erin slagen op een authentieke manier een missie, een visie en waarden neer te zetten.

 

En toch nog krijgen steeds meer mensen het gevoel dat er iets ontbreekt. De jonge medewerkers hebben andere verwachtingen en zijn vaak openlijk op zoek naar een job waarmee ze een zinvolle bijdrage kunnen leveren aan de maatschappij. De medewerkers die ongeveer midlife zijn gaan voor een soortgelijke queste. En de ervaren medewerkers, die aan het einde van hun carrière zijn, stellen zich al eens de vraag hoe ze in hun laatste werkjaren nog het verschil kunnen maken. Een steeds groter wordend deel van de medewerkers ligt met andere woorden wakker van de maatschappelijke impact van het bedrijf of de organisatie waar ze voor werken.

De Verenigde Naties spreken in dit verband over de 5 P's: People, Prosperity, Planet, Partnership & Peace. Om écht iedereen mee te krijgen dienen we waar we voor staan en wat we doen ook te koppelen aan het grotere verhaal: hoe dragen wij met 'hoe we zijn' en 'wat we doen' ook bij aan het grotere geheel? 

Ook deze vragen nemen we graag mee in onze opleidingen en begeleidingen.

GETUIGENISSEN

"Ik werd er vrolijk van, omdat het zo eenvoudig bleek, ineens. Het was simpel, to the point en goed opgebouwd, en verbazend hoeveel er op zo'n korte tijd uit kwam...

Effectief dus." 

Annemie Colruyt  -  

People and organisation developer